U krijgt de groenten van Alex

AlexHet najaar heeft zijn intrede gedaan. En dat merkt u meteen aan de groenten die wij u serveren.

Op de foto boven Alex,  de altijd vrolijke chauffeur van onze vaste
groentenleverancier Fa Jun.

Alex maakte tien jaar geleden als sollicitant een flitsende entree door met een behoorlijke vaart het terrein van de Fa Jun op te rijden. De beide eigenaren kwamen er niet uit. De een wilde Alex aannemen, de ander had zijn twijfels. Alex was een geschikte vent, maar zijn rijgedrag…

Nu tien jaar later is Alex niet meer weg te denken bij Jun en rijdt hij met veel passie en plezier… en veilig, zes dagen in de week met de lekkerste verse groenten door het centrum van Amsterdam. Altijd in voor een praatje en een stuk after sales service. Want de klanten staan bij Alex voorop.

Namens het Harmsen-team en onze gasten, bedankt Alex!
Olaf Harmsen

groenten-fruit

Bijna 40 % groenterestjes verdwijnt in vuilnisbak

Hollandse sla en peterselie uit Amsterdam, koolsoorten uit Zuid Scharwoude, appels en peren uit de Betuwe, en aardappelen uit Hoofddorp.

Zeker 87 procent van de Nederlanders houdt vaak groenterestjes over na het eten. De restjes worden regelmatig later nog opgegeten of verwerkt in een ander gerecht, maar 38 procent zegt wel eens groenten in de vuilnisbak te gooien. Dit blijkt uit een onderzoek door Honig onder ruim 1.000 Nederlanders.

Ruim een derde doet dit omdat zij twijfelen of de restjes nog houdbaar zijn. 34 procent weet niet hoe lang zijn groenten kunnen bewaren in de koelkast.  Daarom verdwijnen er regelmatig, in 69 procent van de gevallen minstens één keer per week, groenten in de vuilnisbak.  De meest weggegooide groenten zijn sla, aardappel, bloemkool en komkommer.

 

Bron: nu.nl